DISTRIBUIȚI

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și-a reluat disputa cu Casa Albă. A treia cea mai bogată persoană din lume îl critică pe președintele Joe Biden pentru că a cerut companiilor care administrează benzinării să reducă prețurile, potrivit Reuters, informează mediafax.

Într-un tweet de sâmbătă, Biden a afirmat că „suntem în vremuri de război și de pericol global” și a cerut companiilor să reducă prețurile la benzină, care au crescut vertiginos în multe părți ale țării.


Citește și : Lukaşenko amenință cu represalii militare împotriva oricui ar ataca Belarusul

„Reduceți prețul pe care îl practicați la pompă pentru a reflecta costul pe care îl plătiți pentru produs. Și faceți-o acum”, a spus președintele.

La scurt timp după aceea, Bezos a scris pe Twitter: „Ouch. Inflația este o problemă mult prea importantă pentru ca White House să continue să facă astfel de declarații. Este fie o direcționare greșită directă, fie o neînțelegere profundă a dinamicii de bază a pieței”, a spus Bezos.

Duminică, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a respins criticile lui Bezos, susținând că prețul petrolului a scăzut cu aproximativ 15 dolari pe baril în ultima lună, în timp ce prețurile la pompă „abia” au scăzut.

„Dar cred că nu este surprinzător faptul că tu crezi că faptul că firmele de petrol și gaze care se folosesc de puterea pieței pentru a obține profituri record pe seama poporului american este modul în care ar trebui să funcționeze economia noastră”, a scris ea pe Twitter.

Citește și : Zelenski face apel la sprijin internaţional pentru a ajuta la reconstruirea Ucrainei după încheierea războiului

Bezos s-a mai confruntat în trecut cu administrația lui Biden. În mai, el l-a acuzat pe Biden că a indus publicul în eroare și a dat vina pe administrația sa pentru o creștere a inflației.