DISTRIBUIȚI

Locuitorii Taiwanului s-au confruntat joi cu întreruperi în furnizarea energiei electrice cauzate de oprirea neaşteptată a unei centrale electrice din sudul ţării, informează DPA, potrivit agerpres.

Rezidenţii au primit mesaje de alertă pe telefoanele mobile prin care guvernul îi înştiinţa că sistemul nu are suficientă capacitate energetică din cauza întreruperii funcţionării Hsinta Power Plant, care se află în Kaohsiung City, în sudul insulei.


Citește și: Imagini greu de privit: Un arab a fost LINȘAT de evreii furioși!

Potrivit companiei de stat Taiwan Power Company, care administrează centrala, pana a fost declanşată de o defecţiune la o substaţie de distribuţie.

Circa 6,17 milioane de locuinţe din câteva zone ale insulei, inclusiv Taipei, au fost afectate, potrivit Ministerului Afacerilor Economice.

Citește și: Turcia le cere musulmanilor să adopte o poziție clară față de situația din Gaza

În urma întreruperii bruşte a alimentării cu energie electrică, au existat informaţii despre persoane speriate, care au rămas blocate în lift. Între timp, companiile producătoare de semiconductori au spus că au adoptat măsuri active pentru a minimiza eventualul impact asupra operaţiunilor pe care le desfăşoară, a relatat agenţia de stat Central News Agency.

Într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, le-a cerut rezidenţilor să rămână calmi, spunând că guvernul va rezolva defecţiunile şi va clarifica situaţia pe cât de repede posibil.