DISTRIBUIȚI
REUTERS

Senatorul socialist Bernie Sanders a luat un avans semnificativ în cursa pentru învestitura democrată, devansându-i pe fostul vicepreşedinte Joe Biden şi pe miliardarul Michael Bloomberg, conform unui sondaj de opinie naţional publicat miercuri, relatează AFP, scrie agerpres.

Impulsionat de performanţele sale în alegerile primare din statele Iowa şi New Hampshire, Sanders este cotat cu 32% din intenţiile de vot în rândul electorilor democraţi în februarie, câştigând nouă puncte procentuale faţă de ianuarie, conform acestui sondaj de opinie comandat de Washington Post-ABC.


Citește și : SpaceX anunţă primul transport turistic spaţial din istorie

În schimb, Joe Biden, care era pe primul loc în sondaj luna trecută, are parte de o cădere puternică şi pierde 16 puncte procentuale, plasându-se acum pe poziţia a doua, cu 16% din intenţiile de vot.

În plin avânt, Michael Bloomberg, fost primar al New York-ului, se plasează pe locul al treilea, cu 14%, urmat de senatoarea progresistă Elizabeth Warren, cu 12%.

Pete Buttigieg, care s-a făcut remarcat prin rezultatele sale bune de la scrutinele din Iowa şi New Hampshire, nu este cotat decât cu 8% din intenţiile de vot.

Citește și : Germania vrea ‘să citească’ mesageriile criptate

Sondajul a fost făcut public cu câteva ore înainte de o dezbatere organizată în statul Nevada, unde electorii democraţi se vor pronunţa sâmbătă prin vot. Va fi prima dezbatere televizată din această campanie pentru miliardarul Michael Bloomberg, acuzat de adversarii săi că şi-a „cumpărat” locul în cursa prezidenţială.

Sondajul Washington Post-ABC News are o marjă de eroare de şase puncte procentuale şi a fost realizat pe un eşantion reprezentantiv de 408 electori democraţi şi de tendinţă democrată.