DISTRIBUIȚI
vox.com

Bernie Sanders a strâns patru milioane de dolari de la 150.000 de donatori din toate cele 50 de state ale SUA în 12 ore de la anunţarea candidaturii la preşedinţia Statelor Unite, conform echipei sale de campanie, scrie The Guardian, potrivit Agerpres.

Suma strânsă de Sanders este dublă faţă de cele 1,5 milioane strânse de senatoarea Kamala Harris în primele 24 de ore de la anunţarea candidaturii.


Citește și : Justiția lituaniană este cutremurată de un imens scandal de corupție. Mai mulți magistrați au fost arestați!

Senatoarea Amy Klobuchar a strâns peste un milion de dolari în primele 48 de ore de la anunţarea candidaturii.

Sanders, un senator independent din Vermont, şi-a anunţat marţi candidatura la învestitura Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020 în Statele Unite

Sanders, în vârstă de 77 de ani, a fost înfrânt în cursa pentru învestitura democrată în 2016 de către Hillary Clinton.
El şi-a anunţat decizia de a candida la postul public de radio din Vermont, statul pe care-l reprezintă în Camera superioară a Congresului.
”Voiam să-i informez mai întâi pe locuitorii Vermontului”, a declarat el postului de radio din acest stat, situat în nord-estul Statelor Unite, după care a acordat un interviu exclusiv postului CBS, scrie The Huffington Post.
Fostul rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate din 2016 nu era considerat atunci un favorit, însă a luptat puternic împotriva fostului secretar de Stat. Clinton a obţinut învestitura democrată, după care a fost înfrântă de Donald Trump.

Citește și : Patru eurodeputaţi sunt reținuți într-o bază militară din Belgia

Aproximativ zece democraţi – între care Kamala Harris, Amy Klobuchar, Elizabeth Warren şi Cory Booker – s-au lansat deja în cursa internă a partidului.