DISTRIBUIȚI
Reuters

Fostul premier italian controversat Silvio Berlusconi se dovedeşte un susţinător puternic al rămânerii Marii Britanii în UE, în dezbaterea privind Brexit-ul, comentează DPA, potrivit Agerpres.

„Sper că Marea Britanie va putea să rămână în Uniunea Europeană. Aprind o lumânare în fiecare noapte pentru a avea loc un al doilea referendum pentru rămânerea în UE”, a scris el pe Twitter.


Citește și : Creşă obligatorie pentru copiii din ghetourile daneze

Postarea lui Berlusconi a apărut miercuri seară la o lansare de carte. La eveniment, el a spus că gândul că Marea Britanie părăseşte UE îl întristează.

Politicianul în vârstă de 82 de ani, controversat pentru o serie de scandaluri sexuale şi de corupţie şi în trecut admirator al fostului premier britanic Margaret Thatcher, a încercat în ultimii ani să transmită imaginea unui om de stat înţelept pro-UE, comentează DPA.

El şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu Brexit-ul încă din iulie 2016.

La două săptămâni după referendumul în care britanicii au votat pentru ieşirea din UE, într-un discurs după o operaţie la inimă care i-a pus viaţa în pericol, Berlusconi a evidenţiat importanţa istorică a UE.

Citește și : Statele din UE nu pot obliga operatorii de autocare să verifice paşapoartele călătorilor

„Plecarea Marii Britanii ar putea da startul unui proces de dezintegrare”, a spus el atunci, făcând referire la temerile privind o disoluţie a proiectului european, care până acum nu s-au materializat.

„Tinerii nu îşi amintesc cum a fost Războiul Rece şi nu îşi amintesc de niciunul dintre cele două mari războaie, ultimul dintre ele făcând 60 de milioane de morţi”, a declarat Berlusconi.