DISTRIBUIȚI

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a împlinit marţi 84 de ani. El este izolat la domiciliu – o vilă la Arcore, nu departe de Milano – împreună cu prietena sa în vârstă de 30 de ani, Marta Fascina; ambii sunt infectaţi cu coronavirus, relatează agerpres.

Un purtător de cuvânt al partidului Forza Italia a scris pe Facebook: ‘Astăzi este ziua preşedintelui nostru: CELE MAI BUNE URĂRI, SILVIO!’.


Citește și: Polițistul acuzat de moartea Breonnei Taylor pledează nevinovat

Berlusconi a fost testat pozitiv la începutul lui septembrie şi internat în spital timp de două săptămâni. Diagnosticul a fost pneumonie dublă severă, asociată cu coronavirusul. Fostul premier şi magnat media a declarat că a fost ‘poate cea mai grea încercare’ din viaţa sa şi a adăugat: ‘pot spune cu mândrie că am scăpat chiar şi de data asta’. Din 14 septembrie, când a fost externat, el s-a izolat la domiciliu.

Citește și: DEMIS de guvernul de la Madrid, Quim Torra continuă lupta pentru independența Cataloniei

Conform agenţiei de presă italiene ANSA, Berlusconi şi-a mai făcut un test luni, sperând că a scăpat de infecţie. Rezultatul este aşteptat marţi. Recuperarea va fi considerată completă doar după două teste negative.