DISTRIBUIȚI

În loc să arate cu degetul spre Est sau spre Vest, europenii ar trebui, în sfârşit, să se trezească din inactivitatea lor visătoare în privinţa politicii de securitate şi să-şi urmărească propriile interese, apreciază cotidianul german Rhein-Zeitung într-un editorial publicat luni, informează dpa, potrivit agerpres.

Ziarul german vede retragerea SUA şi a Rusiei din INF (Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare) drept un avertisment adresat Europei de a-şi asigura propria politică de securitate. O astfel de abordare proprie nu ar trebui să excludă posibilitatea ca preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, să ajungă la un acord, cu preţul propriei lor securităţi europene.


Citeşte şi: Un avion s-a prăbuşit peste un cartier rezidenţial din California. 5 oameni au murit! – FOTO/VIDEO

„Europenii trebuie să accepte faptul că umbrela nucleară a americanilor a devenit neuniformă. Acum este mai important ca oricând ca europenii să-şi dezvolte propria identitate de securitate”, apreciază Rhein-Zeitung.

La 1 februarie, SUA au anunţat retragerea unilaterală din INF, reproşând Rusiei că încalcă acest acord încheiat în 1987, iar Rusia a răspuns la 2 februarie, adoptând o decizie similară. 

Citeşte şi: Pentagonul trimite mii de militari la graniţa cu Mexicul