DISTRIBUIȚI

Guvernul german a estimat miercuri că omenirea se confruntă deja cu o ”pandemie” provocată de noul coronavirus, şi afirmă că ia situaţia ”foarte în serios”, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să crească, relatează AFP, potrivit agerpres.

”Epidemia de coronavirus în China s-a transformat în pandemie mondială”, a declarat ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, în faţa deputaţilor din Bundestag la Berlin. El şi-a afirmat voinţa de ”a încetini şi limita propagarea coronavirusului în Germania şi în regiunile afectate”.


Citeşte şi: CUTREMUR politic în Ucraina! Premierul şi-a dat demisia!

Ministrul Spahn a susţinut anularea unor evenimente publice la care participă mii de persoane, precum salonul internaţional de turism, care ar fi trebuit să se desfăşoare între 4 şi 8 martie la Berlin. ”Securitatea cetăţenilor noştri este mai importantă decât interesele economice”, a subliniat el.

Pe de altă parte, odată cu creşterea numărului persoanelor spitalizate din cauza coronavirusului, ministrul german al sănătăţii a evocat posibilitatea amânării unor intervenţii chirurgicale care nu sunt urgente, pentru a da prioritate internării persoanelor infectate cu coronavirusul COVID-19.

Citeşte şi: Joe Biden salută rezultatele alegerilor primare democrate

”Următoarea zile şi săptămâni vor fi o provocare”, a atenţionat el, avertizând totodată că încă nu s-a atins vârful epidemiei.

Conform ultimului bilanţ, 240 de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 au fost confirmate în Germania, în 15 din cele 16 landuri ale ţării. Mai mult de jumătate din cazuri sunt în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german. Germania a interzis miercuri exportul de materiale medicale de protecţie (măşti, mănuşi, combinezoane etc.)