DISTRIBUIȚI
ARCHIV - Soldaten in der Grundausbildung marschieren am 01.11.2016 über das Gelände der Marinetechnikschule (MTS) in Parow (Mecklenburg-Vorpommern) bei Stralsund. Die Unterhändler der Jamaika-Parteien setzen nach Ansicht des Bundeswehrverbands die Zukunft der Truppe aufs Spiel. (zu dpa "Bundeswehrverband: Jamaika spielt mit der Zukunft der Truppe" vom 11.11.2017) Foto: Stefan Sauer/dpa-Zentralbild/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++

Guvernul de la Berlin a decis să extindă trei misiuni militare germane – una în Kosovo şi câte una în largul coastelor libaneze şi libiene, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

Hotărârea executivului german, care vizează 650 de militari germani, a fost luată în timpul unei şedinţe desfăşurate miercuri la Berlin. Camera inferioară a parlamentului german (Bundestag) urmează să aprobe decizia guvernului.


Citeşte şi: Anchetă antitero în Belgia. Cine este atacatorul din Liege – VIDEO

Misiunea din Kosovo, care durează deja de 18 ani, reprezintă cea mai veche operaţiune de acest fel a armatei germane (Bundeswehr). Implicarea militarilor germani în provincia sârbă populată majoritar de etnici albanezi, care şi-a declarat unilateral independenţa în februarie 2008, este menită să asigure că acordul de pace care a pus capăt conflictului armat în 1999 este respectat.

În cadrul Forţei Interimare a ONU în Liban (UNIFIL), Bundeswehr-ul oferă sprijin forţelor navale libaneze şi ajută la combaterea traficului cu arme.

Pe de altă parte, vasele militare germane care patrulează în largul coastelor Libiei au fost împuternicite de Uniunea Europeană să combată traficul de persoane în zona Mediteranei Centrale, având ca punct de plecare ţara nord-africană. 

Citeşte şi: Mexicul îi răspunde tăios lui Trump: ‘Nu! Niciodată!’