DISTRIBUIȚI
DPA

Ministerul german de Finanţe a negat informaţiile publicate în Sueddeutsche Zeitung conform cărora guvernul federal ar plănui să le ofere landurilor şi comunităţilor locale mai mult de 15 miliarde de euro pentru finanţarea integrării refugiaţilor, informează marţi dpa, scrie Agerpres.

„Informaţiile din Sueddeutsche Zeitung conform cărora guvernul federal ar uşura povara financiară a landurilor şi comunităţilor locale în ceea ce priveşte costurile pentru refugiaţi cu alte 15 miliarde de euro nu sunt corecte”, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului.


Citește și : Un ministru indian este acuzat de hărţuire sexuală

Guvernul federal a oferit 6,85 de miliarde de euro în total pentru 2019 în cadrul unui proiect de lege care mai trebuie aprobat miercuri de cabinetul de miniştri, a precizat aceasta.

De asemenea, dată fiind rambursarea anticipată a sumei folosite pentru dezvoltarea fostei Republici Democrate Germane (est) după reunificare, distribuirea impozitelor pe vânzări dintre guvernul federal şi landuri va fi reorganizată, a adăugat ea. Astfel landurile federale nu vor mai continua să plătească o parte din impozitele pe vânzări către guvernul federal şi în acest fel vor fi scutite de plata a 2.224 de miliarde de euro pe an începând cu 2020. „Oricum, aceasta nu are legătură cu soluţionarea aspectelor privind costurile de integrare a refugiaţilor”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a guvernului federal.

Citește și : Ben Wallace: Marea Britanie se confruntă cu riscul unor atacuri chimice sau biologice din partea teroriștilor

Chiar dacă landurile şi comunităţile locale vor primi mai mulţi bani, care vor ajunge până la aproape 15 miliarde de euro în jurul anului 2022, aceştia vor fi alocaţi în primul rând proporţional cu banii proveniţi din impozitele pe vânzări pe care acestea le-au plătit anterior către guvernul central pentru a finanţa costurile reunificării Germaniei.

Suma forfetară pentru integrare pe care landurile şi comunităţile o primesc pentru refugiaţi se va majora uşor în 2019, cu 2,44 miliarde de euro, datorită costurilor mai mari pe care le presupune îngrijirea copiilor. De asemenea, au crescut şi cheltuielile pentru construcţia de locuinţe pentru refugiaţi, iar guvernul central german va oferi subvenţii şi pentru aceasta.