DISTRIBUIȚI

Germania examinează un anunţ al Rusiei privind impunerea de sancţiuni unor părţi din Gazprom Germania, fosta unitate germană a producătorului rus de gaze Gazprom, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului economiei de la Berlin, adăugând că nu are alte detalii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Gazprom Germania şi filialele sale operează instalaţii de stocare a gazelor, comercializează gaze în Germania şi sunt coproprietari ai conductelor de gaze.


Citește și : Mark Milley: Utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice în Ucraina nu ‘schimbă jocul’

„Guvernul german şi agenţia federală de reţea, în calitate de administratori ai Gazprom Germania, sunt deja în curs de a lua măsurile de precauţie necesare şi se pregătesc pentru diverse scenarii”, a spus purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Aprovizionarea cu gaze este în prezent garantată şi verificată constant, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citește și : Mark Milley: Utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice în Ucraina nu ‘schimbă jocul’

Agenţia de reţea a emis o declaraţie similară, spunând că nu are alte informaţii şi că se pregăteşte pentru diferite scenarii.

Gazprom din Rusia a renunţat luna trecută fără explicaţii la proprietatea asupra companiei, forţând autoritatea de reglementare a reţelei energetice din Germania să preia controlul asupra operaţiunilor.