DISTRIBUIȚI
dpa

Lucrătorii din transportul în comun din Berlin, inclusiv cei de la metrou, au declanşat duminică noaptea o grevă de o zi, în sprijinul revendicărilor salariale şi privind programul de lucru, relatează DPA, potrivit agerpres.

„Greva de avertisment a început (n. red. – luni) la ora 03:00 a.m., conform planificării”, a anunţat un reprezentant sindical. Negocierile între autoritatea de transport public din Berlin (BVG) şi sindicate s-au întrerupt joia trecută.


Citește și: Preşedinta şi co-proprietara companiei aeriene S7 a murit în tragedia aviatică din Germania – VIDEO

În capitala germană nu circulă metroul, tramvaiele şi majoritatea autobuzelor. Protestul nu a afectat şi serviciul feroviar subteran pentru suburbii. Autorităţile au organizat servicii suplimentare pentru a compensa efectele grevei, dar au comunicat că trenurile sunt mai pline ca de obicei.

Un purtător de cuvânt al taximetriştilor berlinezi a declarat unui post de radio local că serviciile de taxi sunt deosebit de solicitate.

Citește și: Președintele algerian se pregătește să-și anunțe demisia

Grevele de avertisment, de scurtă durată, sunt o tactică uzuală a sindicatelor germane, înaintea grevelor generale, arată DPA.