DISTRIBUIȚI
Tagesspiegel

Ministrul de interne german, Horst Seehofer, a avertizat marţi în legătură cu creşterea numărului de migranţi care încearcă să ajungă în Europa folosind aşa-numita rută balcanică, relatează dpa, potrivit agerpres.

Deplasarea masivă a migranţilor prin ţările din Balcani a fost unul dintre factorii care au agravat criza migraţiei în Europa în 2015-2016.


Vezi și: Israelul a bombardat violent Gaza – VIDEO

Aceşti migranţi, dintre care mulţi fugeau de conflictele din Orientul Mijlociu, au călătorit din Turcia în Grecia sau Bulgaria, apoi pe teritoriile unora dintre fostele republici iugoslave, ulterior în Ungaria şi Austria către Europa Occidentală şi nordul continentului.

”Este evident că numărul migranţilor creşte semnificativ, în special pe ruta balcanică. Trebuie să facem ceva, astfel încât să nu revenim la niveluri alarmante” de migranţi, a declarat Seehofer într-un interviu pentru agenţia de presă germană.

El a adăugat că 200.000 de migranţi pe an ar fi un nivel acceptabil pentru Germania ”fără probleme politice sau sociale”. Anul trecut, numărul cererilor de azil depuse în Germania a fost puţin peste 100.000.

Citește și: ATAC ARMAT într-o școală din Rusia (VIDEO)! Mai mulți copii au fost uciși!

Horst Seehofer, care intenţionează să facă un pas în lateral din prim-planul politicii germane după alegerile parlamentare din septembrie, s-a declarat ”convins” că problema migraţiei va fi o prioritate şi pentru succesorul său.

Interviul a fost realizat înainte ca ministrul german să intre în izolare ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2.