DISTRIBUIȚI
Public News FM

Un cetăţean german încarcerat în Turcia din motive politice a fost eliberat, a declarat vineri la Berlin un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe german, relatează dpa, potrivit agerpres.

La începutul acestei săptămâni, Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, a declarat că guvernul german acţionează „la toate nivelurile” pentru a obţine eliberarea a cinci prizonieri politici în Turcia care au paşapoarte germane.


Citeşte şi: Incidente grave între ultraşi. Un poliţist spaniol a murit – VIDEO

Vinerea trecută, autorităţile turce l-au pus în libertate pe jurnalistul germano-turc Deniz Yucel, după un an de detenţie.

Arestarea lui Yucel în Turcia în februarie 2017 a fost un motiv important de tensiune în relaţiile dintre Berlin şi Ankara, ce s-au înrăutăţit tot mai mult după tentativa de lovitură de stat împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan în iulie 2016.

Deşi Yucel a părăsit Turcia la câteva ore după eliberarea sa, procesul său sub acuzaţiile că „a făcut propagandă pentru o organizaţie teroristă” şi „că a incitat la ură şi ostilitate” este programat să meargă mai departe la Istanbul în iunie.