DISTRIBUIȚI

Oraşul Berlin a anulat planurile de a organiza ample evenimente la Poarta Brandenburg, un reper al capitalei germane, şi la alte locuri istorice în luna mai pentru a marca 75 de ani de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, în contextul în care pandemia de coronavirus continuă, transmite marţi dpa, potrivit agerpres.

Chiar dacă există speranţă că restricţiile legate de coronavirus în Germania ar putea fi relaxate până atunci, organizarea de mari festivităţi la 8 mai în capitala germană nu este o idee bună, potrivit lui Moritz van Duelmen, şeful instituţiei organizatoare, Kulturprojekte Berlin.


Citeşte şi: Cardinalul George Pell SCAPĂ de puşcărie

Evenimente comparabile organizate de aceeaşi instituţie au atras de obicei şi până la 250.000 de persoane.

„Ne retragem de pe stradă”, a spus Moritz van Duelmen pentru dpa.

Împreună cu echipa sa, el a intenţionează în schimb să dezvolte un proiect digital menit a prezenta şi explica ultimele zile ale războiului şi eliberarea de sub nazism în mai 1945 în locuri emblematice reprezentate virtual precum clădirea Reichstag-ului, Poarta Brandenburg, Memorialul Sovietic al Războiului şi piaţa Alexanderplatz.

Citeşte şi: BoJo a fost transferat la terapie intensivă! Starea de sănătate a premierului britanic rămâne neschimbată

Principalul eveniment organizat de stat în afara clădirii Reichstag-ului a fost deja anulat. Preşedintele Frank-Walter Steinmeier urma să susţină un discurs despre sfârşitul războiului şi despre eliberare în prezenţa a numeroşi invitaţi din străinătate.