DISTRIBUIȚI
Daily Sabah

Ministrul german al apărării Annegret Kramp-Karrenbauer a acuzat miercuri Rusia de provocări în dosarul ucrainean, cu puţin timp înaintea unei videoconferinţe cu omologii din NATO, transmite AFP, potrivit agerpres.

”Impresia mea este că partea rusă face totul pentru a provoca reacţii”, a declarat Kramp-Karrenbauer pentru postul de televiziune ARD.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Rusia şi-a mobilizat mii de soldaţi la frontiera sa cu Ucraina, ţară care aspiră să adere la NATO. În paralel, de la începutul anului au fost reluate în estul Ucrainei confruntările între forţele Kievului şi separatiştii proruşi.

”Suntem angajaţi alături de Ucraina, lucrurile sunt clare”, a dat asigurări ministrul german.

În acelaşi timp, este evident că preşedintele rus ”nu aşteaptă decât un pas (al Ucrainei) în direcţia NATO care să-i servească drept argument pentru a acţiona şi mai mult”, a spus Annegret Kramp-Karrenbauer referitor la riscurile unui conflict direct între Moscova şi Kiev.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Ea a subliniat că situaţia este urmărită ”cu îngrijorare”. ”Vom face totul pentru ca lucrurile să nu degenereze”, a adăugat ministrul german al apărării, salutând reacţia ”cumpătată” de până acum a Kievului.

Purtătoarea de cuvânt a administraţiei prezidenţiale ucrainene, Iulia Mendel, a declarat luni că Rusia a comasat peste 40.000 de soldaţi în apropierea frontierei estice a Ucrainei şi alţi 40.000 de soldaţi în Crimeea.