DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Un diplomat german de rang înalt s-a deplasat în Iran, pentru a convinge Administraţia de la Teheran să respecte Acordul nuclear internaţional contestat de Statele Unite, informează agenţia Associated Press, potrivit mediafax.

Jens Ploetner, director pentru Afaceri Politice în cadrul Ministerului german de Externe, va avea discuţii cu Abbas Araghchi, adjunct al ministrului iranian de Externe, despre Acordul nuclear semnat în 2015, la Viena, de Iran cu marile puteri internaţionale.


Citește și : Secretarul general al ONU a decernat în premieră Medalia pentru curaj excepţional

Potrivit agenţiei iraniene IRNA, Abbas Arghchi le-a cerut ţărilor europene să continue să respecte angajamentele asumate în cadrul Acordului atomic.

În urmă cu câteva săptămâni, Administraţia de la Teheran a anunţat că Germania, Franţa, Marea Britanie, China şi Rusia au la dispoziţie două luni pentru a dezvolta un plan de protejare a Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia menţin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la unele condiţii ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menţinerea Tratatului.

Citește și : Incendiu puternic într-un campus universitar din vestul Indiei: Cel puţin 15 studenţi au murit (VIDEO)