DISTRIBUIȚI
qha.com.ua

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat luni că va investi până la trei miliarde de euro în Ucraina, în 2022 şi în 2023, pentru a ajuta la consolidarea afacerilor şi economiei ţării, afectate de război, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Creditorul a precizat că a investit peste un miliard de euro de când Rusia a invadat Ucraina, în 24 februarie, şi are ca obiectiv triplarea sumei până la finalul lui 2023, concentrându-se pe canalizarea fondurilor către menţinerea securităţii energetice şi alimentare, restabilirea infrastructurii feroviare şi spijinirea industriei farmaceutice.


Citeşte şi: Coreea de Sud: Focuri de avertizare după o presupusă incursiune a unei nave nord-coreene – Black News

Sunt în derulare discuţii pentru majorarea finanţării pentru reparaţiile urgente ale reţelei de electricitate şi sprijinirea autorităţilor locale din Kiev şi alte oraşe, se arată în comunicatul BERD.

Citeşte şi: O mini-tornadă s-a produs într-o localitate din nordul Franţei – Black News

Analiştii se aşteaptă ca economia Ucrainei să se contracteze cu 30-35% în acest an, în timp ce Banca Mondială a estimat la aproape 350 de miliarde de dolari costurile reconstruirii Ucrainei după invazia rusească.