DISTRIBUIȚI
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at his Jerusalem office on August 2, 2015. AFP PHOTO / POOL / GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP/Getty Images)

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat sâmbătă susţinerea pentru loviturile aeriene împotriva Siriei, lansate noaptea trecută de SUA, Franţa şi Regatul Unit, informează AFP, conform agerpres.

Potrivit postului public de radio, Israelul a fost anunţat dinainte despre riposta la presupusa folosire a unui gaz toxic, împotriva rebelilor sirieni. Luni, Israelul a condamnat atacul chimic de sâmbăta trecută de la Douma, în apropierea capitalei siriene, şi a acuzat regimul de la Damasc de o crimă împotriva umanităţii.


Citește și : OIAC a manipulat rezultatele anchetei sale în cazul Skripal (Serghei Lavrov)

„În urmă cu un an, am afirmat că Israelul susţine total decizia preşedintelui Donald Trump de a se mobiliza împotriva utilizării şi diseminării armelor chimice”, a reamintit Netanyahu într-un comunicat, precizând că această susţinere nu s-a schimbat. „Azi-dimineaţă, Statele Unite, Franţa şi Regatul Unit au arătat că angajamentul lor nu se limitează la proclamaţii de principiu”, a mai declarat premierul.

„Trebuie să-i fie clar preşedintelui Assad (Bashar al-Assad, preşedintele Siriei – n. red.) că eforturile sale necontenite de a obţine şi folosi arme de distrugere în masă, dispreţul său inacceptabil pentru dreptul internaţional şi perimsiunea acordată Iranului şi aliaţilor săi de a se instala militar în Siria pune în pericol această ţară”, mai arată comunicatul citat.

Citește și : Theresa May nu exclude posibilitatea unor noi acţiuni împotriva Siriei