DISTRIBUIȚI
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at his Jerusalem office on August 2, 2015. AFP PHOTO / POOL / GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP/Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că ‘nu este impresionat’ de apelul liderilor musulmani care, reuniţi la Istanbul în cadrul unui summit extraordinar al Organizaţiei Cooperării Islamice (OCI), au cerut comunităţii internaţionale să recunoască Ierusalimul de Est drept capitala unui stat palestinian, ca răspuns la decizia SUA de a considera Oraşul Sfânt capitală a Israelului, relatează AFP, potrivit agerpres .

‘Toate aceste declaraţii nu ne impresionează’, a spus Benjamin Netanyahu într-un discurs rostit după apelul lansat de cei peste douăzeci de lideri musulmani prezenţi la summitul OCI.


La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe israelian, Emmanuel Nahshon, a calificat comunicatul final al OCI privind Ierusalimul drept ‘declaraţii provocatoare’.

Citește și : Acuzarea a cerut anularea verdictului prin care Vojislav Seselj a fost achitat în primă instanţă, în cadrul procesului de la Haga

‘Palestinienii ar face mai bine să recunoască realitatea şi să acţioneze în favoarea păcii, nu a extremismului’, a indicat premierul israelian.

‘Ei ar trebui să recunoască încă un lucru în legătură cu Ierusalimul: nu este numai capitala Israelului, ci noi facem în aşa fel încât la Ierusalim să se respecte libertatea cultului pentru toate religiile şi noi suntem cei care în Orientul Mijlociu o facem ca nimeni altcineva’, a adăugat el.

‘În cele din urmă, adevărul va prevala şi numeroase alte ţări vor recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului şi îşi vor transfera la rândul lor ambasadele’ la Ierusalim, a mai spus Netanyahu.