DISTRIBUIȚI
ELTIEMPO.COM

Belisario Betancur, fostul președinte al Columbiei, care a încercat să încheie un acord de pace cu gherilele de stânga în timpul administrației sale, a murit vineri la vârsta de 95 de ani, au anunțat reprezentanții Spitalului Santa Fe de Bogota, citați de Reuters, potrivit Mediafax.

Medicii spitalului nu au transmis care a fost cauza morții, dar presa columbiană a relatat că fostul președinte suferea de probleme la rinichi.


Citește și : Salvini : Bugetul Italiei pe 2019 va preveni „haosul pe care îl vedem în Franţa”

Belisario Betancur, avocat și fost diplomat, a deținut funcția de președinte al Columbiei în perioada 1982-1986. Principalul său scop în timpul mandatului a fost să pună capăt războiului de gherilă din Columbia.

Membru al Partidului Conservator, Betancur a încercat să negocieze un acord de pace cu Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC), Armata naţională de eliberare (ELN) şi rebelii M-19.

„Regret profund moartea unui foarte bun priten, un bun columbian, fostul președinte Belisario Betancur. Moștenirea sa în politică, istorie și cultură este un exemplu pentru viitoarele noastre generații. Transmit condoleanțe prietenilor și familiei”, a declarat președintele columbian, Ivan Duque, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter.

Citește și : Şeful diplomaţiei iraniene: Nivelul vânzării de arme de către americani în Orientul Mijlociu mult peste nevoile regiunii