DISTRIBUIȚI
Depositphotos

Mohamed Abdeslam, frate al lui Salah Abdeslam – suspectul cheie în atentatele comise în 13 noiembrie 2015 la Paris -, a fost inculpat şi ulterior întemniţat în cadrul anchetei privind un jaf comis la finalul lunii ianuarie în districtul bruxellez Molenbeek, a anunţat sâmbătă Parchetul din Bruxelles, potrivit AFP.

Potrivit presei belgiene, înarmat cu un cuţit, Mohamed Abdeslam a comis un jaf la 23 ianuarie, victimele fiind trei angajaţi ai autorităţilor din Molenbeek care transportau fără escortă 70.000 de euro la o bancă, conform agerpres.


Parchetul bruxellez a confirmat sâmbătă că Mohamed Abdeslam figurează printre cele două persoane inculpate şi încarcerate în cadrul anchetei în acest caz. Alte două persoane, arestate tot joi, au fost ulterior puse în libertate.

Citește și : Siria : Zeci de atacuri aeriene ale forțelor guvernamentale asupra poziţiilor deţinute de rebeli în regiunea Ghouta Orientală

Districtul Molenbeek, unde locuieşte familia Abdeslam, a lansat de asemenea o anchetă internă cu privire la condiţiile de transport al banilor lichizi, după ce la finalul lunii ianuarie presa belgiană a evocat pista complicităţii din partea unor angajaţi ai primăriei.

Salah Abdeslam (28 de ani) este singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au comis atacurile de la Paris în 13 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi. Arestat pe 18 martie 2016 la Bruxelles, el este suspectat că a transportat dinspre Europa Centrală zece membri ai celulei teroriste care a organizat aceste atacuri, dar şi atentatele de la Bruxelles din 22 martie 2016.