DISTRIBUIȚI
REUTERS

Guvernul federal şi autorităţile regionale din Belgia au decis joi seară extinderea obligativităţii purtării măştii în mai multe locuri publice, după ce până acum măsura a vizat un număr limitat de situaţii, precum transportul în comun, frizerii şi saloane cosmetice, transmit RTL şi postul de radio şi televiziune public RTBF, potrivit agerpres.

Începând din 11 iulie, în Belgia purtarea măştii va deveni obligatorie şi în magazine, centre comerciale, cinematografe, săli de spectacole şi de conferinţe, lăcaşuri de cult, muzee şi biblioteci.


Vezi şi: Un pedofil francez a fost ARESTAT la Jakarta (VIDEO)! Este bănuit că a profitat de peste 300 de copii

”Această listă ar putea fi modificată în timp, în funcţie de situaţia epidemiologică a ţării”, indică un comunicat de presă al guvernului belgian. Acesta adaugă că este recomandată purtarea măştii şi în alte situaţii.

Persoanele care nu respectă noile reguli riscă o sancţiune penală „conform decretului ministerial”, care stipulează de asemenea „posibilitatea închiderii locurilor ce încalcă în mod repetat regulile în vigoare”. Masca nu este obligatorie pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani şi pentru persoanele care nu o pot purta din motive medicale. 

Citeşte şi: Un primar acuzat de trafic de droguri a fost ÎMPUȘCAT în CAP