DISTRIBUIȚI
Reuters

O instanță din Bruxelles a decis joi că Guvernul belgian trebuie să faciliteze aducerea în Belgia a zece copii de origine belgiană născuți pe teritoriul Siriei, din părinți care au luptat alături de gruparea teroristă Stat Islamic, informează site-ul agenției de presă Reuters, potrivit mediafax.

Potrivit deciziei instanței, copiii, cu vârste cuprinse între șapte luni și șapte ani, vor trebui aduși în Belgia în termen de șase săptămâni. Copiii se află în acest moment în tabăra de refugiați Al-Hol din nord-estul Siriei.


Citește și : SUA se declară pregătite, la ONU, să fie mai flexibile cu Coreea de Nord

În cazul în care Guvernul nu va respecta decizia, în sensul oferirii de asistență consulară și documente pentru cei zece copii, se vor aplica amenzi în valoare de 5.000 de euro pentru fiecare copil și pentru fiecare zi de întârziere, a decis instanța.

Ministrul belgian al Justiției, Koen Geens, a declarat, în cadrul unui interviu, că Guvernul este pregătit să îi aducă în țară pe acești copii, însă nu și pe părinții acestora.

Decizia instanței vine la o lună după o hotărâre asemănătoare, potrivit căreia Guvernul a fost obligat să repatrieze o femeie al cărei soț a luptat pentru Stat Islamic, dar și pe cei doi copii ai acesteia.

Citește și : Greta Thunberg va participa vineri la o grevă în favoarea climei la Torino