DISTRIBUIȚI
REUTERS

Belgia a înregistrat în ultimele zile o înmulţire „îngrijorătoare” a cazurilor de coronavirus, în special în provincia nordică Anvers, au anunţat luni autorităţile sanitare, într-un moment în care guvernul ia în considerare înăsprirea măsurilor de prevenţie, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Înmulţirea rapidă a numărului de cazuri este îngrijorătoare”, a declarat în conferinţa de presa profesoara Frédérique Jacobs, care conduce clinica de boli infecţioase de la Spitalul Erasmus din Bruxelles.


Citeşte şi: Un autobuz a căzut într-o prăpastie din Vietnam! Cel puţin 15 oameni au murit!

Ea a subliniat că situaţia este extrem de problematică în provincia Anvers, care a înregistrat 47% din noile infectări săptămâna trecută. Au fost luat măsuri la nivel local în încercarea de a controla epidemia.

Însă „numărul de infectări creşte de asemenea considerabil în restul ţării”, a adăugat Frédérique Jacobs.

Autorităţile belgiene s-au reunit luni dimineaţă în cadrul Consiliului Naţional de Securitate, pentru a discuta despre măsuri naţionale suplimentare în faţa înmulţirii cazurilor.

În medie, 279 de persoane pe zi au contractat o infecţie cu COVID-19 în cursul ultimei săptămâni, comparativ cu 163 săptămâna precedentă.

„Majoritatea infectărilor survin în continuare în rândul populaţiei active, adică persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani”, a subliniat Frédérique Jacobs.

„Va fi nevoie de un anumit timp pentru a pune în ordine situaţia şi pentru asta va trebui să ne ajustăm comportamentele”, a insistat ea.

Belgia număra luni 66.026 de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei şi 9.821 de decese.

Vineri a fost anunţată moartea unei fete de trei ani, cea mai tânără victimă din Belgia. Copilul avea mai multe patologii asociate.

„În prezent se conturează cu siguranţă o curbă îngrijorătoare”, a declarat un purtător de cuvânt al Centrului Naţional de Criză, Antoine Iseux, în cadrul conferinţei de presă.

Însă „împreună putem să evităm o explozie a unui val”, a adăugat el.

Sâmbătă au intrat în vigoare măsuri consolidate, în special purtarea obligatorie a măştii în locuri puternic frecventate, cum ar fi pieţe, străzi comerciale, hoteluri, restaurante şi cafenele.

Masca era deja obligatorie din 11 iulie în transportul în comun, în magazine, în cinematografe, în lăcaşurile de cult sau în muzee şi biblioteci.

Citeşte şi: Este OFICIAL! SUA au rămas fără consulatul din Chengdu – VIDEO

Belgienii au în prezent permisiunea de a vedea 15 persoane pe săptămână, însă „această bulă de contact” ar putea fi redusă luni.

Belgia este una dintre ţările cu număr mare de decese cauzate de COVID-19 raportat la populaţia sa, cu 85 de morţi la 100.000 de locuitori.

Bilanţul realizat de autorităţile belgiene cu decesele legate de coronavirus este unul dintre cele mai exhaustive din lume, deoarece sunt integrate şi decesele potenţiale legate de virus fără ca acest lucru să poată fi dovedit printr-un test.