DISTRIBUIȚI
Reuters

Ministerul chinez de Externe a informat marți că Beijingul nu intenționează să intervină în afacerile interne ale Statelor Unite, în contextul în care președintele american Donald Trump a cerut Chinei, în mod public, să îl investigheze pe rivalul său politic Joe Biden, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Liderul de la Casa Albă a declarat la începutul lunii octombrie că autoritățile din Ucraina și din China ar trebui să îi investigheze pe fostul vicepreședinte Joe Biden și pe fiul acestuia, Hunter.


Citește și : Încheierea audierii în justiţie a premierului israelian Netanyahu (avocat)

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.