DISTRIBUIȚI
Khyber News

China a informat marţi că oficialii americani sunt responsabili de haosul şi violenţele din Hong Kong şi a cerut SUA să nu se mai amestece în afacerile interne ale oraşului, informează Reuters, potrivit news.ro .

„Putem vedea că oficialii americani se află în spatele acestor incidente”, a informat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Chinei, Hua Chunying.


Citește și : Ivanka Trump îl felicită pe Boris Johnson pentru că a devenit noul premier al ‘United Kingston’

Ea făcea referire la violenţele de la protestele din ultimele săptămâni care au fost declanşate de activiştii pro-democraţie din cauza unui proiect de lege care prevedea extrădarea infractorilor în China.

„Pot oficialii să spună lumii ce rol au jucat şi care sunt scopurile lor?”, a întrebat Hua la o conferinţă de presă.

După ce a fost întrebată despre criticile venite din partea Statelor Unite şi Marii Britanii privind felul în care au fost gestionate violenţele din Hong Kong, ea a declarat că Beijingul nu va tolera niciun amestec.

„SUA ar trebui să ştie un singur lucru, Hong Kong este al Chinei şi nu vom permite niciun amestec străin. Sfătuim Statele Unite să se retragă”, a precizat ea.

Furia creştea luni la Hong Kong, la o zi după atacuri brutale asupra unor manifestanţi în favoarea democraţiei ale unor agresori suspectaţi că fac parte din triade – violenţe soldate cu zeci de răniţi şi care agravează criza în care se află fista colonie britanică

Citește și : Javad Zarif îl felicită pe Boris Johnson, dar avertizează că Iranul intenţionează să protejeze Golful

Valul contestării care continuă de la 9 iunie în acest centru financiar internaţional a luat o nouă întorsătură duminică, când bande de bărbaţi înarmaţi cu bastoane, tije metalice şi bâte de baseball – majoritatea purtând tricouri albe – au bătut manifestanţi antiguvernamentai care se întorceau acasă de la o nouă manifestaţie-monstru.

În imagini cu atacuri comise la Yuen Long, în nordul Hong Kongului, şi difuzate în direct pe Facebook, oameni urlau în timp ce agresori băteau manifestanţi şi jurnalişti atât într-o staţie de metrou, cât şi în trenuri. Pe jos se puteau observa bălţi de sânge.