DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Nouăsprezece persoane au murit şi opt au fost rănite sâmbătă seară într-un incendiu la o clădire de două etaje din sudul capitalei chineze Beijing, relatează agerpres .

Autorităţile au fost avertizate în jurul orei locale 18.15 (10.15 GMT) de izbucnirea incendiului, iar pentru intervenţie au fost mobilizate 14 echipaje de pompieri şi 34 de camioane. Pompierii au anunţat şase mai târziu că focul a fost stins.


Incendiul s-a produs într-o clădire din districtul Daxing, unde chiriile ieftine atrag foarte mulţi imigranţi din provinciile Chinei. Mai multe ateliere de textile se află de asemenea în zonă.

Citește și : Procurorul general al Spaniei, José Manuel Maza, a murit sâmbătă la Buenos Aires, în Argentina

Autorităţile locale au indicat duminică dimineaţă că încă încearcă să determine cauzele catastrofei, însă agenţia oficială de presă Xinhua a relatat că un număr necunoscut de suspecţi au fost arestaţi de poliţie.

„Anchetăm cauzele incendiului, iar cei vinovaţi vor fi judecaţi”, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale din Daxing.

Incendiile soldate cu victime sunt extrem de frecvente în China, din cauza nerespectării normelor de securitate. În septembrie, 11 persoane au murit într-un incendiu în două locuinţe din oraşul Taizhou, în estul ţării.