DISTRIBUIȚI
afp

Un bebeluş enorm gonflabil, cu efigia lui Donald Trump, arborat de manifestanţii care s-au opus venirii preşedintelui american în Regatul Unit în 2019, va fi expus la Museum of London, a anunţat luni acest muzeu consacrat vieţii din capitala britanică, informează AFP, potrivit agerpres

Balonul, înfăţişând un bebeluş blond, cu faţa colerică, îmbrăcat doar într-un scutec şi ţinând un telefon mobil în mână, a devenit simbolul protestelor anti-Trump cu prilejul vizitei de stat a preşedintelui american, în iunie 2019.


Citește și : Un studiu relevă succesul iniţial al campaniei de vaccinare în Israel

Balonul cu o înălţime de 6 metri a fost expus pentru prima dată în 2018 în semn de protest faţă de ceremonia de primire organizată pentru miliardarul american.

Sharon Ament, directoarea muzeului, a explicat într-un comunicat că instituţia a achiziţionat acest obiect pentru a reprezenta ”valul de sentimente care a copleşit oraşul în acea zi şi a capta un moment special de opoziţie”.

Creatorii balonului ”bebeluşul Trump” speră ca expunerea lucrării să reamintească ”momentul când Londra s-a opus lui Trump şi că îi va stimula pe cei care îl vor vedea să se gândească la modalitatea de a continua lupta împotriva politicii urii”.

Citește și : Japonia va studia cazurile de infectare după vaccinarea anti-COVID

Balonul se va alătura colecţiilor din muzeu consacrate manifestaţiilor din capitala britanică, care include obiecte legate de mişcarea pentru dreptul de vot al femeilor sau pancarte utilizate recent în protestele împotriva cheltuielilor publice.

Muzeul a mai spus că se află în discuţii cu proprietarul unui balon cu efigia primarului laburist al Londrei, Sadiq Khan, care a criticat ceremonia ”covorului roşu” în cinstea vizitei lui Donald Trump în Regatul Unit. Acest balon a fost creat ca o replică la ”bebeluşul Trump” de către contestatari ai primarului Sadiq Khan.