DISTRIBUIȚI
Metro

O mare petrecere pe o plajă în Olanda, care urma să marcheze la 31 octombrie plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a fost amânată, relatează AFP, potrivit news.ro .

Reuniunea, prevăzută într-o mică staţiune, Wijk aan Zee, la Marea Nordului, în apropiere de Amsterdam, se voia o ”ocazie simbolică de a spune goodbye Marii Britanii”, au anunţat sâmbătă organizatorii.


Citește și : Maurice Robinson, șoferul ‘camionului morţii’ din Essex, inculpat pentru 39 omoruri din culpă

Mii de persoane s-au înscris la acest eveniment, cu orchestre şi specialităţi culinare continentale stropite cu vinuri franceze şi beri germane.

Ideea, lansată pe Facebook în august, a căpătat repede amploare, iar numeroşi navigatori pe Internet s-au eclarat interesaţi de această ”beach party”.

Organizatorii şi-au amânat iniţiativa, în principiu la începutul anului următor, atât în contextul în care Brexitul, prevăzut la 31 octombrie, urmează să fie amânat la o dată examinată în prezent la Bruxelles, cât şi din cauza dificultăţilor logistice şi financiare.

”Organizarea unei reuniuni amuzante de această amploare în două luni şi jumătate s-a dovedit un pic ambiţioasă”, a declarat unul dintre organizatorii proiectului, Ron Toekook.

Citește și : Premierul portughez Costa promite la învestire creşterea cu 25% a salariului minim în acest mandat

”Nu a fost posibil, într-o perioadă atât de scurtă, să se adune finanţarea necesară”, a recunoscut el, promiţând că este vorba ”doar despre o amânare, nu o anulare”.

De asemenea, participanţii declaraţi, care au plătit 19,73 – o trimitere la data aderării Londrei la clubul european – urmează să fie rambursaţi cât mai rapid posibil, a anunţat el.