DISTRIBUIȚI
infoprut.ro

Zona euro ar putea avea o scădere economică de 8,7% în 2020, din cauza restricţiilor antiepidemice, iar în 2021 creşterea economică ar putea fi de 5,2%, conform estimărilor Băncii Centrale Europene, scrie mediafax.

Banca Centrală Europeană se aşteaptă la o scădere de 8,7% a valorii Produsului Intern Brut al zonei euro în 2020, a declarat joi Christine Lagarde, directorul BCE.


Citește și : Numărul deceselor de COVID-19, în creştere în rândul triburilor indigene din Brazilia

În 2021, creşterea PIB-ului zonei euro ar putea fi de 5,2%, iar în 2022, de 3,3%. Aceste proiecţii sunt marcate de o „incertitudine excepţională”, a afirmat Christine Lagarde.

Atât contracţia, cât şi relansarea depind de „durata şi de eficacitatea” măsurilor restrictive şi a politicilor de stimulare a economiei şi creării de locuri de muncă, precum şi de „impactul durabil” al pandemiei, a explicat Christine Lagarde, conform cotidianului Le Figaro.

Aceste proiecţii macroeconomice reprezintă „scenariul de bază” al BCE, a subliniat Christine Lagarde.

Citește și : Rusia a trimis un al doilea grup de avioane de vânătoare în Siria

Banca Centrală Europeană se aşteaptă la scăderea inflaţiei în zona euro în anul acesta şi în următorii ani.

Anul acesta, rata inflaţiei ar putea fi de 0,3%, în 2021 de 0,8%, iar în 2022 de 1,3%. Banca Centrală Europeană vrea o inflaţie „apropiată, dar mai scăzută de nivelul de 2,0%” în zona euro.