DISTRIBUIȚI

Postul de televiziune BBC (British Broadcasting Corporation) a fost criticat pentru felul în care jurnaliştii au reflectat campania electorală din Marea Britanie, câştigată de conservatorii lui Boris Johnson. Tony Hall, directorul general al BBC, şi-a exprimat „exasperarea” cu privire la „teorii ale conspiraţiei” legate de difuzarea ştirilor pe această temă, scrie The Guardian, potrivit news.ro .

Jurnaliştii de la BBC şi-au exprimat într-un cadru informal temerea că erorile editoriale din timpul campaniei au afectat încrederea publicului în corporaţia media, ceea ce s-a reflectat şi în reacţia oamenilor pe internet.


Citește și : Sturgeon: Johnson nu poate ține Scoția în Marea Britanie împotriva voinței sale

Tony Hall a transmis angajaţilor un email, vineri, în care le-a mulţumit pentru efortul depus cu ocazia alegerilor din Marea Britanie.

Această situaţie a fost cauzată de faptul că Boris Johnson a fost prezentat în imagini editate „în bătaie de joc”, pentru că reporterii citau constant surse conservatoare, ca atunci când un simpatizant al laburiştilor a fost acuzat pe nedrept că a lovit un reprezentant al conservatorilor, la care se adaugă muşamalizarea refuzului premierului de a face un interviu faţă în faţă cu jurnalistul Andrew Neil de la BBC.

Potrivit lui Hall, reproşurile la adresa BBC nu se referă decât la erori umane obişnuite: „Într-o campanie agitată, în care am produs sute de ore de transmisii, cu siguranţă că am făcut greşeli neaşteptate. Editorii au luat decizii grele în fiecare zi. Însă nu accept poziţia celor care, pe baza câtorva exemple, consideră că suntem de o parte sau de cealaltă”.

Citește și : COP25 aprobă un document final privind creşterea ambiţiilor climatice pentru 2020