DISTRIBUIȚI

Organizația media BBC News afirmă că respectă legislația rusă în domeniul audiovizual, după ce Autoritatea pentru Comunicații din Rusia a anunțat că a descoperit nereguli la filiala din această țară a British Broadcasting Corporation (BBC), informează agenția de știri Tass, scrie mediafax.

„Ca difuzor global, BBC respectă în totalitate legislația și reglementările fiecărei țări unde activează, inclusiv Rusia”, a declarat un reprezentant al postului BBC News.


Citește și : Forumul de Afaceri Republica Moldova-România se desfăşoară la Chişinău

Autoritatea pentru Comunicaţii din Rusia susține că a găsit unele nereguli în urma unui audit efectuat la compania care transmite în Rusia programele organismului media britanic BBC World News, a declarat un reprezentant al autorităților ruse, potrivit agenției Tass.

„Am efectuat un audit neprogramat la British Television, care difuzează BBC World News în Federația Rusă. Anumite încălcări au fost observate. Acum evaluăm statutul procedural al acestor încălcări”, a declarat un oficial rus, precizând că autoritățile vor anunța ulterior ce măsuri vor lua.

Citește și : Președintele Serbiei i-a cerut ajutorul lui Trump pentru găsirea unei soluţii sustenabile şi durabile pentru Kosovo

Pe 21 decembrie 2018, Autoritatea pentru Comunicaţii din Rusia a comunicat că va declanșa o anchetă în legătură cu posibile încălcări ale legislației ruse comise de BBC News, după ce autoritatea britanică în domeniul audiovizual a acuzat postul RT TV (Russia Today) de încălcarea regulilor privind imparțialitatea.

În ianuarie, Autoritatea pentru Comunicaţii a anunțat că anchetează difuzarea de către filiala din Rusia a postului britanic BBC a unor discursuri ale lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, relatează cotidianul The Moscow Times.