DISTRIBUIȚI

Grupul britanic de radio şi televiziune BBC îşi va muta posturile CBBC (pentru copii) şi BBC 4 (cultural) online şi va fuziona posturile sale de ştiri globale şi naţionale, în cadrul unor schimbări anunţate joi, care vor permite economisirea a milioane de lire sterline, informează Reuters joi, potrivit agerpres.

Personalul radiodifuzorului finanţat din fonduri publice va scădea cu până la 1.000 de persoane în următorii ani, a anunţat BBC.


Citeşte şi: Irakul INTERZICE prin lege normalizarea relaţiilor cu Israelul – Black News

Veniturile BBC provenite din taxa radio-tv au fost îngheţate pentru următorii doi ani şi vor creşte în funcţie de inflaţie pentru următorii patru ani.

Directorul general Tim Davie a declarat personalului că British Broadcasting Corporation, care îşi sărbătoreşte anul acesta centenarul, trebuie să se reformeze „pentru a rămâne relevantă şi a continua să ofere conţinut de o mare calitate pentru toţi”.

Citeşte şi: Un membru fondator al trupei Depeche Mode a murit la 60 de ani – Black News

Planul va permite economisirea a 500 de milioane de lire sterline (629 de milioane de dolari) pe an, dintre care 200 de milioane de lire vor compensa o parte din deficitul creat în urma îngheţării taxei radio-tv, iar 300 de milioane de lire sterline vor fi investite în domeniul digital, inclusiv în noi programe pentru iPlayer, un serviciu video la cerere.

Anunţul a fost făcut la scurt timp după ce guvernul a declarat radiodifuzorul trebuie să aibă ca obiectiv ca unul din patru angajaţi să provină din rândul clasei muncitoare, consacrând un obiectiv pe care BBC îl avea deja stabilit.