DISTRIBUIȚI

Landul german Bavaria l-a trimis pe ministrul său al sănătăţii miercuri la Comisia Europeană pentru a încerca să convingă Bruxellesul să se opună planurilor guvernului federal de la Berlin de a legaliza canabisul, transmite dpa, potrivit agerpres.

‘Legalizarea propusă a canabisului de către guvernul federal nu doar că este periculoasă pentru sănătate, dar sunt convins şi că încalcă legislaţia europeană’, a declarat ministrul sănătăţii al Bavariei, Klaus Holetschek, după întâlnirea avută miercuri la Bruxelles cu directorul general Monique Pariat.


Citeşte şi: Deputaţii cehi au adoptat o rezoluţie care califică drept ‘terorist’ actualul regim din Rusia – Black News

Planul de legalizare a canabisului a fost prezentat de ministrul federal al sănătăţii, Karl Lauterbach, la sfârşitul lunii octombrie. Lauterbach a anunţat ulterior că va solicita mai întâi Comisiei Europene să verifice dacă măsura este compatibilă cu legislaţia europeană.

Opinia lui Holetschek este că atât Convenţia de implementare a Schengen din 1990, cât şi Decizia cadru a UE din 2004 privind combatarea traficului ilegal de droguri obligă Germania şi celelalte state membre ale UE să incrimineze producerea, vânzarea şi distribuirea de substanţe narcotice precum canabisul.

Citeşte şi: Erdogan este ‘convins’ că acordul privind cerealele ucrainene va fi prelungit – Black News

‘Numai comercializarea strict supervizată pentru uz medical sau scopuri ştiinţifice este exceptată’, a afirmat ministrul bavarez.

‘Legalizarea comerţului cu canabis pentru scopuri recreative doar pe o bază individuală naţională nu este, aşadar, posibilă, chiar dacă ar fi strict reglementată de stat’, a adăugat Holetschek.