DISTRIBUIȚI
A Ukrainian serviceman looks on at a position, as Russia's attack on Ukraine continues, in Luhansk Region, Ukraine April 26, 2022. REUTERS/Serhii Nuzhnenko

„Bătălii crâncene” au loc în jurul orașului Severodonetsk, în timp ce trupele rusești forțele înaintarea, afirmă surse ucrainene, potrivit CNN, scrie mediafax.

Administrația prezidențială ucraineană a anunțat miercuri că se dau „lupte crâncene” în jurul orașului industrial Severodonetsk din regiunea estică Luhansk. De asemenea, un oficial militar de rang înalt a declarat că bombardamentele asupra orașului au crescut „exponențial”.


Citește și : America Latină, sub ameninţarea unei crize alimentare, o consecinţă a războiului din Ucraina (ONU)

Oficialii ucraineni vorbesc despre bombardamente constante cu mortiere, „Dimineața, cu sprijinul artileriei, ocupanții ruși avansează spre Severodonețk”, susțin ucrainenii.

Potrivit comunicatului, șase civili au murit și opt au fost răniți în regiune, pe fondul intensificării luptelor.

Serhiy Haidai, șeful administrației militare din regiunea Luhansk, a declarat că bombardamentele asupra Severodonetsk s-au intensificat în ultimele ore.

„Trupele rusești sunt foarte aproape, pot deja să tragă cu mortiere. Luptele au avut loc ieri la periferia orașului. Forțele [rusești] sunt transferate aici din diferite regiuni, din Harkov, Mariupol, chiar și din Donețk, pentru a pătrunde cu orice preț în regiunea Luhansk”, a explicat Serhiy Haidai.

Ucraineanul crede că ofensiva nu poate fi susținută mult timp.

Citește și : Premierul din Sri Lanka preia Ministerul Finanţelor pentru a scoate ţara din criza economică

„Săptămâna viitoare este importantă; dacă nu reușesc până sâmbătă sau duminică, se vor epuiza, iar situația se va stabiliza cel puțin pentru noi”.

În alte regiuni continuă atacurile aeriene. Rușii au recunoscut miercuri că au lansat rachete de croazieră asupra unor ținte din Dnipropetrovsk și Zaporojia.