DISTRIBUIȚI
reuters

Zeci de persoane au fost rănite în noaptea de marţi spre miercuri într-o altercaţie intervenită între afgani şi sirieni într-o tabără de refugiaţi de pe insula elenă Lesbos, transmite dpa, potrivit agerpres.

Zece răniţi, printre care şi două femei însărcinate, au necesitat spitalizare.


Citeşte şi: Google va bloca reclamele în browser-ul Chrome începând cu 15 februarie

Pentru aplanarea conflictului au fost desfăşuraţi poliţişti şi pompieri.

Nu este deocamdată clar ce anume a declanşat violenţele.

Taberele de refugiaţi de pe insulele elene din Marea Egee, principala poartă de intrare pentru migranţii şi refugiaţii care încearcă să ajungă în Europa via Turcia, sunt puternic supraaglomerate.

Autorităţile greceşti încearcă să reducă presiunea prin transferarea a peste 1.500 de solicitanţi de azil în partea continentală a ţării.

Citeşte şi: Un jurnalist mexican a fost ucis la serbarea de Crăciun de la şcoala fiului său

Numai în tabăra Moria din Lesbos, unde există doar 2.300 locuri de cazare, numărul real al celor găzduiţi este de circa 5.500, situaţii similare înregistrându-se pe Chios şi pe alte insule.

În baza acordului încheiat în 2016 între Uniunea Europeană şi Turcia, toate persoanele care ajung pe insulele din Egeea trebuie să depună cereri de azil în taberele de pe insule.

Cererile sunt însă procesate foarte lent din cauza ritmului sosirilor, ceea ce a creat permanente blocaje şi i-a obligat pe migranţi şi refugiaţi să rămână multe luni în taberele supraaglomerate.