DISTRIBUIȚI
The Straits Times

O dispută legată de regulile sanitare anticoronavirus a escaladat marţi la un local din Berlin, culminând cu apariţia la faţa locului a unui grup de bărbaţi parţial înarmaţi cu cuţite, sprayuri iritante şi pistoale cu gloanţe oarbe, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Disputa a pornit, se pare, după ce un angajat al snack-barului din sudul Berlinului le-a cerut unor clienţi, unul de 19 şi altul de 20 de ani, să respecte regulile de igienă şi să-şi pună masca. Tânărul de 19 ani şi angajatul localului s-ar fi luat la pumni, după care cei doi tineri au fugit, nu înainte de a anunţa că se întorc cu întăriri.


Citeşte şi: SUA resping apelul OMS pentru un moratoriu privind administrarea celei de-a treia doze de vaccin

După circa trei ore şi jumătate, în local şi-au făcut apariţia un grup numeros de bărbaţi, între care şi tânărul de 19 ani, iar câţiva angajaţi ai localului l-ar fi luat pe acesta din mulţime şi l-ar fi bătut.

Din relatările martorilor, mărimea grupului varia între 20 şi 100 de persoane, a precizat miercuri un purtător de cuvânt al poliţiei. Majoritatea au fugit la venirea poliţiştilor.

Vezi şi: O centrală termică din sudul Turciei a fost EVACUATĂ din cauza incendiilor (VIDEO)

În cursul intervenţiei poliţiei, a apărut o maşină în care se afla şi tânărul de 19 ani, zăcând inconştient pe bancheta din spate, iar şoferul a cerut ajutor, tânărul fiind dus la spital, unde şi-a revenit.

Poliţia a lansat o anchetă pentru tulburarea liniştii publice, vătămare corporală şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor.