DISTRIBUIȚI
dpa

O încăierare în masă a izbucnit între afgani şi sirieni aflaţi într-o tabără suprapopulată de pe insula greacă Samos, luni noaptea, obligând poliţia să facă uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, au informat mass-media locale, preluate de dpa, potrivit agerpres.

Situaţia a escaladat şi mai mult după ce au izbucnit incendii în mai multe locuinţe improvizate din tabără, fiind necesară o evacuare parţială a acesteia, potrivit postului de televiziune Skai.


Citește și: Trump l-a sunat pe Erdogan să-i ceară oprirea INVAZIEI în Siria

Cel puţin trei bărbaţi au primit îngrijiri pentru răni cauzate prin înjunghiere, în timp ce alţi opt s-au plâns de probleme respiratorii, a precizat secretarul de stat grec Manos Logothetis, marţi dimineaţa.

Tabăra de refugiaţi, unde sunt verificate cererile celor care vor să obţină azil în Uniunea Europeană (UE), a fost construită pentru a primi 650 de oameni, însă la ora actuală găzduieşte în jur de 5.700 de persoane, potrivit datelor guvernului grec.

Citește și: Trump impune SANCȚIUNI împotriva Turciei

Situaţia este similară în alte insule greceşti de lângă coasta turcă, unde migranţi continuă să sosească în speranţa că vor putea să-şi continue călătoria spre ţări europene prospere.

Tensiunile sunt la cote ridicate, date fiind suprapopularea şi condiţiile mizerabile din tabără.