DISTRIBUIȚI
repubblica.it

Procurorii italieni au deschis o anchetă împotriva unui subsecretar de stat în ministerul transporturilor, consilier economic al vicepremierului Matteo Salvini, au informat joi surse judiciare, conform agenţiei Reuters, potrivit agerpres.

Armando Siri, membru marcant al partidului de dreapta Liga, este suspectat de luare de mită pentru a sprijini companii din domeniul energiei regenerabile, arată sursele respective. Ancheta condusă de procurori din Roma şi Palermo mai vizează alte nouă persoane.


Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

Siri nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta, însă – conform unor citate din ziare italiene – susţine că nu a făcut nimic ilegal.

Liga a recunoscut existenţa investigaţiei, deşi acţiunea procuraturii nu a fost confirmată oficial. „Avem deplină încredere în Armando Siri. Sperăm că ancheta va fi rapidă şi nu va lăsa nicio umbră”, a comunicat formaţiunea politică.

Citește și: Cutremur puternic în Taiwan – VIDEO

Mişcarea Cinci Stele (M5S), partenera Ligii în coaliţia guvernamentală, a adoptat o poziţie diferită. „Dacă faptele se confirmă, este clar că subsecretarul Siri trebuie să demisioneze din guvern”, a declarat vicepremierul Luigi Di Maio, preşedintele M5S.

Siri este cunoscut ca susţinător al reducerii impozitelor, obiectiv inclus în pactul politic încheiat de Liga şi M5S. În 2014, el a ajuns la o înţelegere cu procuratura pentru o pedeapsă redusă cu închisoarea, în urma falimentului fraudulos al unei firme în care era preşedinte al consiliului de administraţie.