DISTRIBUIȚI
cnn

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat că guvernul său nu va negocia privind constituţia ţării cu opoziţia susţinută de Turcia, scrie Reuters, potrivit News.ro .

Un congres organizat de Rusia, principalul aliat al lui Assad, anul trecut, a apelat la trimisul special al ONU privind Siria pentru a forma un comitet care ar redacta o nouă constituţie.


Citește și : Forţele navale iraniene au inaugurat noul submarin capabil să lanseze rachete de croazieră

Procesul ar trebui să ducă la noi alegeri.

„Constituţia reprezintă soarta ţării şi, drept urmare, nu poate fi supusă unor negocieri care ar putea avea un preţ mai mare decât războiul”, a afirmat Assad într-un discurs televizat.

El a adăugat că rolul ONU este binevenit câtă vreme respectă suveranitatea statului său. El a descris oficialii opoziţiei aleşi pentru comitetul constituţional ca fiind „agenţi” ai Turciei, cea care susţine rebelii anti-Assad în nord-vestul Siriei.

Citește și : PANICĂ la Paris. Un cartier, evacuat din cauza unei bombe de aviaţie din al Doilea Război Mondial

Discuţiile organizate de ONU pentru a încheia conflictul vechi de opt ani nu au dus niciodată la întâlniri faţă în faţă ale celor două părţi implicate. Cu ajutorul Rusiei şi al Iranului, forţele guvernului au preluat controlul asupra celei mai mari părţi ale ţării.