DISTRIBUIȚI
The National

Preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a însărcinat duminică pe premierul interimar Hussein Arnous să formeze un nou guvern, la două luni după alegerile prezidenţiale, transmite AFP, potrivit agerpres.  

La 17 iulie, Al-Assad a depus jurământul pentru un al patrulea mandat prezidenţial, la circa două luni după realegerea sa cu 95,1% din voturi, potrivit autorităţilor, în urma unui scrutin amplu criticat de opoziţie şi Occident.


Citește și :  Ocean Viking a salvat aproape 200 de migranţi aflaţi pe ambarcaţiuni în primejdie în largul Libiei

Este pentru a doua oară când Hussein Arnous este desemnat să formeze un guvern în această ţară aflată într-un război care durează din 2011 şi care este afectată de o criză socio-economică acută.

Fost ministru al resurselor hidraulice, Arnous a fost numit premier în august 2020, după ce şi-a asumat acest post cu titlu temporar după concedierea, în iunie, a fostului premier Imad Khamis, pe fondul agravării crizei economice.

Citește și : Justiția americană a dispus confiscarea unui petrolier suspectat că efectuează livrări în Coreea de Nord

Originar din oraşul Maarat al-Numan din provincia Idleb (nord-vest), Arnous, în vârstă de 68 de ani, a absolvit facultatea de inginerie civilă a Universităţii din Alep şi a ocupat de-a lungul timpului diferite posturi ministeriale.