DISTRIBUIȚI
afp

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a efectuat marţi o vizită fără precedent în regiunea Idlib (nord-vest) unde a subliniat că bătălia care se dă împotriva jihadiştilor şi rebelilor este fundamentală pentru a pune capăt războiului care devastează Siria din 2011, potrivit AFP și agerpres.

‘Bătălia pentru Idlib este baza pentru a pune capăt dezordinii şi terorismului în toate regiunile siriene’, a subliniat Al-Assad, conform preşedinţiei siriene, în timpul vizitei în apropierea liniei frontului din Idlib, prima din 2011 în această regiune care încă scapă în mare măsură controlului Damascului şi face obiectul unui armistiţiu anunţat de Rusia la sfârşitul lunii august.


Citește și: Cutremur puternic în Samoa

Această linie a frontului îi separă pe rebeli şi jihadişti de zonele controlate de armata siriană, susţinută de Moscova.

Vizita sa intervine la câteva zile după desfăşurarea în sectoare din nord-estul ţării a armatei siriene, chemată în ajutor de forţele kurde atacate de armata turcă.

Citește și: Sub presiunea protestelor din stradă (VIDEO), premierul libanez anunță reforme majore

Mai multe fotografii cu preşedintele Al-Assad înconjurat de soldaţi sirieni în localitatea Al-Habit, cucerită în vară de armata siriană, au fost publicate pe site-ul preşedinţiei de la Damasc şi difuzate de mass-media de stat.

Încetarea focului în vigoare de la sfârşitul lunii august este punctată de lovituri ruse sporadice, care s-au intensificat în ultimele zile, generând temeri privind reluarea confruntărilor.