DISTRIBUIȚI
cnn

Confruntarea dintre armatele siriană şi turcă este „ilogică”, a insistat într-un interviu apărut miercuri preşedintele sirian Bashar al-Assad, relatează DPA, potrivit agerpres.

„Siria şi Turcia au interese vitale comune. Există numeroşi etnici sirieni în Turcia şi numeroşi etnici turci în Siria. Este ilogic ca noi să avem dezacorduri substanţiale”, a spus Bashar al-Assad, într-o declaraţie citată de agenţia de presă oficială rusă TASS.


Citește și : Germania insistă pe găsirea unei soluţii la nivelul UE la problema copiilor refugiaţi

Zeci de soldaţi turci ar fi fost ucişi săptămâna trecută într-un atac pus pe seama armatei siriene, sprijinită de Rusia, în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, în apropiere de graniţa turcă.

Guvernul sirian a condamnat prezenţa de trupe turce în regiune, spunând că reprezintă o incursiune ilegală. Regiunea este ultimul bastion al rebelilor din Siria. Turcia a sprijinit anumit grupuri rebele care luptă cu armata lui Bashar al-Assad.

Citește și : Greta Thunberg critică ‘pretinsa’ calitate de lider a UE în combaterea schimbărilor climatice

„Întreb poporul turc: ce probleme aveţi cu Siria?”, a declarat liderul sirian.

„Care este problema pentru care trebuie să moară cetăţeni turci? Ce acţiuni ostile, mari sau mici, a comis Siria împotriva Turciei în timpul războiului sau înainte de război? Nu au existat astfel de acţiuni”, a mai spus Bashar al-Assad.