DISTRIBUIȚI

Şeful statului sirian Bashar al-Assad a votat miercuri, în oraşul Douma, în alegerile prezidenţiale care ar urma să îi confere un al patrulea mandat, informează miercuri Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

Douma este un fost bastion al rebelilor sirieni, recucerit de armata siriană în aprilie 2018 şi situat în apropierea capitalei siriene Damasc, şi face parte din regiunea Ghouta, unde în 2008 a avut loc un atac cu arme chimice de comiterea căruia a fost acuzat guvernul sirian.


Citeşte şi: Preoţii iezuiţi au abuzat sexual zeci de minori în Chile – Black News

”Vizita la Douma şi alegerile oferă confirmarea că Siria nu este o regiune împotriva unei regiuni sau o sectă împotriva unei secte”, a declarat Bashar al-Assad la postul public de televiziune sirian.

El nu a acordat mare importanţă opiniilor dinspre Occident referitoare la validitatea alegerilor prezidenţiale care se desfăşoară miercuri în Siria.

”Cred că mobilizarea pe care am văzut-o în ultimele săptămâni aduce un răspuns suficient şi clar care le spune (occidentalilor): ‘opiniile voastre nu valorează nimic, valoarea lor este echivalentă cu zece de zero’ ”, a indicat Al-Assad referindu-se la ”ţări occidentale”.

SUA şi mai multe ţări europene au apreciat înaintea scrutinului prezidenţial din Siria că alegerile nu vor fi ”nici libere, nici corecte”.

Citeşte şi: Comisia Europeană îşi ÎNCHIDE jumătate din clădirile de birouri aflate la Bruxelles – Black News

„Denunţăm decizia regimului Al-Assad de a organiza alegeri în afara cadrului descris de rezoluţia 2254 a Consiliului de Securitate al ONU şi susţinem vocile tuturor sirienilor, în special organizaţiile societăţii civile şi opoziţiei, care au condamnat acest proces electoral ca fiind ilegitim”, au susţinut într-o declaraţie secretarul de stat american Antony Blinken şi miniştrii de externe german Heiko Maas, britanic Dominic Raab, francez Jean-Yves Le Drian şi italian Luigi Di Maio.

Ajuns la conducere în anul 2000, Bashar al-Assad i-a succedat tatălui său, Hafez, decedat după ce a guvernat Siria timp de 30 de ani.