DISTRIBUIȚI
NY Post

Bărbatul acuzat că a ucis 22 de persoane în masacrul petrecut în luna august într-un hipermarket Walmart din El Paso, statul american Texas, la graniţa cu Mexic, a pledat joi nevinovat la toate capetele de acuzare, transmite dpa, potrivit agerpres.

Suspectul Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat luna trecută la pedeapsa cu moartea de un mare juriu din Texas. Procurorul districtual a anunţat că va cere sentinţa capitală împotriva sa.


Citește și : Primele pierderi ale armatei turce în nord-estul Siriei: un militar a fost ucis și alți trei răniți

Prezenţa lui Crusius în sala de judecată joi a fost prima lui apariţie în public după atacul comis în ziua de 3 august.

Inculpatul nu a dorit să audă rechizitoriul împotriva sa, spunând puţine cuvinte în afară de ‘nevinovat’, a relatat cotidianul local El Paso Times.

Următoarea şedinţă a tribunalului va avea loc la 7 noiembrie.

Potrivit autorităţilor, atacul lui Crusius a vizat în mod intenţionat mexicani, după ce, cu câteva minute mai devreme, acesta postase un manifest în care acuza ‘invazia hispanică a Texasului’.

Patrick Crusius este acuzat că a deschis focul cu o armă semi-automată în stil AK-47 asupra clienţilor unui hipermarket Walmart, omorând 22 de persoane şi rănind alte 25, în al treilea cel mai grav masacru din istoria statului Texas.

Citește și : Explozie la bordul unui petrolier iranian aflat în apropierea unui port saudit

Masacrul de le El Paso a fost urmat la mai puţin de 24 de ore de un alt atac armat cu numeroase victime, la Dayton, statul Ohio, în care nouă persoane au fost ucise şi 27 rănite.

La scurt timp după aceea, compania Walmart a anunţat că va înceta vânzarea de muniţie pentru armele semi-automate şi le-a cerut clienţilor să nu poarte arme la vedere în magazinele sale.