DISTRIBUIȚI

Şoferul maşinii care a intrat duminică în participanţii la un carnaval în localitatea belgiană Strépy-Bracquegnies, în sudul ţării, a fost inculpat pentru omor din culpă şi încarcerat în noaptea de luni spre marţi, a declarat avocatul său pentru posturi de radio belgiene, transmite AFP, potrivit agerpres.

Judecătorul de instrucţie a reţinut, aşadar, teza accidentului, nu pe cea a unui gest deliberat, aşa cum lăsa să se înţeleagă deschiderea unei anchete pentru ‘omoruri’ imediat după eveniment.


Citeşte şi: Ducii de Cambridge au fost forțati să anuleze o etapă a turneului din Caraibe după ‘o palmă peste față’ – Black News

Tragedia s-a produs duminică, cu puţin înaintea orei locale 05:00 (04:00 GMT), şi s-a soldat cu şase morţi, zece răniţi grav şi 20 de persoane cu răni mai uşoare.

Automobilul, un BMW puternic, a intrat într-un grup de persoane costumate pentru carnaval.

Şoferul, Paolo F., un amator de viteză căruia îi fusese suspendat o dată permisul, i-a explicat judecătorului că nu şi-a dat seama că intra într-o mulţime, a declarat avocatul său la radio RTBF. Şoferul şi pasagerul şi, totodată, vărul său Nino se întorceau de la un club de noapte.

Paolo F. a fost încarcerat după ce a fost inculpat pentru omor din culpă şi vătămare corporală din culpă, în timp ce vărul său a fost inculpat pentru neacordare de ajutor unor persoane în pericol, fiind pus în libertate sub control judiciar.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski INSISTĂ pentru o întâlnire cu Putin – Black News

Potrivit parchetului, Paolo F. era ‘uşor băut’. ‘Avem informaţii că e vorba de persoane cărora le plac maşinile şi viteza. Surprinzătoare sunt totuşi viteza şi lipsa frânării’, a declarat luni procurorul general din Mons, Ignacio de la Serna.

Tragedia petrecută duminică a emoţionat Belgia, unde în Postul Paştelui defilările de carnaval sunt frecvente, o tradiţie ce fusese întreruptă în ultimii ani din cauza pandemiei de COVID-19.