DISTRIBUIȚI
www.b1.ro

Bărbatul suspectat că l-ar fi atacat pe preotul unei biserici din Montreal a fost acuzat de tentativă de omor cu mână înarmată, potrivit media canadiene, scrie Agerpres.

Acesta este Vlad Cristian Eremia, de origine română, şi a compărut sâmbătă în faţa instanţei din Montreal, audierea fiind transmisă prin videoconferinţă, informează portalul Lapresse.ca.


Citește și : „Vestele galbene”, actul 19: 31 de arestări şi o femeie grav rănită – FOTO VIDEO

Bărbatul de 26 de ani, bărbos, cu părul tuns scurt, a fost reprezentat de un avocat din oficiu. El va trebui să suporte o evaluare psihosocială înaintea viitoarei audieri, luni. Instanţa s-a opus punerii sale în libertate.
.
Agresorul, ale cărui motivaţii nu se cunosc deocamdată, s-a repezit în plină slujbă religioasă vineri asupra părintelui Claude Grou, aplicându-i lovituri de cuţit. Părintele Grou, în vârstă de 77 de ani, a fost rănit uşor.

Atacatorul a fost reţinut rapid de poliţie, care a evocat un „gest izolat”, comis de un tânăr cunoscut poliţiei.

Părintele Grou a putut părăsi spitalul vineri seara şi îşi va lua câteva zile de odihnă înainte de a-şi relua atribuţiile a indicat biserica într-un comunicat sâmbătă, precizând că rănile sale sunt „superficiale”.

Citește și : Zeci de mii de oameni, în centrul Londrei – Se cere un nou referendum pentru Brexit (VIDEO)

Potrivit ziarului canadian Pagini româneşti, Vlad Cristian Eremia a fost acuzat în 2017 într-un caz de hărţuire criminală, dar a fost achitat. El este şomer şi a declarat faliment în 2016, având o datorie de peste 16.000 dolari, scrie sursa citată.