DISTRIBUIȚI

Bărbatul care a rănit zece persoane în luna martie atunci când a atacat la întâmplare cu un topor trecătorii din gara centrală din oraşul Düsseldorf (vestul Germaniei) va fi internat permanent într-o clinică de psihiatrie, conform deciziei luate vineri de un tribunal din oraşul german, transmite dpa, potrivit agerpres.

Şeful completului de judecată a declarat că autorul atacului, în vârstă de 37 şi provenit din Kosovo, a suferit un episod schizofrenic în momentul comiterii faptelor şi de aceea el nu poate răspunde penal pentru acestea.


Citeşte şi: Curtea Constituţională spaniolă a stabilit amenzi COLOSALE pentru organizatorii referendumului de independenţă din Catalonia

Bărbatul, care a obţinut azil în anul 2009, a urmărit pasagerii unui tren local înainte de a ataca trecătorii din sala principală a gării centrale din Düsseldorf. Printre cei răniţi s-au aflat o fată în vârstă de 13 ani şi doi turişti italieni.

În urma atacului, bărbatul a fugit şi s-a rănit după ce a sărit de pe un pod pentru a scăpa de poliţiştii care îl urmăreau.

În iulie anul trecut, un solicitant de azil în vârstă de 17 ani, înarmat cu un cuţit şi un topor, a lansat un atac similar asupra unui tren regional în apropierea oraşului Würzburg (nordul landului Bavaria), rănind cinci persoane.