DISTRIBUIȚI
ABC News - Go.com

Un militar a deschis focul, duminică, asupra unui bărbat care ameninţa o patrulă Sentinelle cu un cuţit, în incinta Spitalului Militar de la Lyon, au declarat surse concordante, confirmând o informaţie dezvăluită de Le Pont, pentru AFP, potrivit mediafax.

Bărbatul, rănit la un picior, a fost transportat la Spitalul Edouard-Herriot.


Incidentul a avut loc cu puţin înainte de ora locală 15.00 (16.00, ora României), când acest bărbat, ”îmbrăcat într-o jellaba” potrivit Parchetului Lyonului, a fost văzut în incinta Spitalului Desgenettes, situat în arondismentul III al oraşului.

Citește și : Sara Netanyahu, găsită vinovată pentru utilizarea necorespunzător a fondurilor publice

”O patrulă alcătuită din militari însărcinaţi să asigure securitatea locului i-au ordonat să se oprească”, însă bărbatul a ”continuat să înainteze, cu un cuţit în mână, către militari”, precizează parchetul.

Unul dintre militari a tras, atunci, un foc de armă, în urma unor somaţii, potrivit parchetului.

Poliţia judiciară a fost însărcinată cu ancheta deschisă de către Parchetul Lyonului, cu privire la ”tentativă de omucidere voluntară a unei persoane însărcinate cu o misiune în serviciul public”.

Ea urmează să stabilească circumstanţele prezenţei acestui bărbat în incinta spitalului militar şi motivaţiile acestuia.

Parchetul Parisului – competent în domeniul luptei împotriva terorismului – este ”ţinut la curent cu desfăşurarea investigaţiilor”, a anunţat Parchetul de la Lyon.

Citește și : Mii de persoane protestează în Hong Kong pentru retragerea completă a controversatului proiect de lege privind extrădarea